Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, March 6, 2011

Ananaspaj himmelsk gott!!

 Merhaba kära läsare....Vill gärna dela med mig ett jättelätt och underbar recept på ananaspaj som jag hittade på tasteline.. Servera med vaniljglass och en kopp kaffe!!!

Ingredienser:
Pajdeg:
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 gram smör

Fyllning:
400 gram ananas, krossad, avrunnen
2 dl crème fraiche
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 st ägg

Gör så här:
1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan. Sätt på ugnen under tiden 200 grader!!
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
4. Blanda ihop fyllningen. Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter.
Låt pajen svalna före servering. Servera med vaniljglass och en kopp kaffe!!