Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Tuesday, July 14, 2009

Tiramisu


Ingredienser:
2 pkt savoiardkex
2 ägg
2 liter mjölk
ca 1 dl rismjöl
ca 1 dl potatismjöl
ca 1/2 dl vaniljsocker
ca 2 dl socker.
riven citronskal(valfritt)
nescafe
kako
Gör så här:
Häll allting förutom kex och kaffe i en kastrull och ställ det på spisen, rör om hela tiden tills puddingen har blivit tjock,smaksätt med mer vaniljsocker och socker om du vill. Doppa kexen i nescafe, men försiktigt för det suger upp snabbt,lägg det i en form. När du har täckt botten så häller du över puddingen och sedan lägger du på mer kex och sedan pudding, kex och pudding.Ställ in det i kylen i några timmar så att dne stelnar till och strö över kakao vid servering.

International Food event






Det var en internationel matmässa i Jönköping där ett flertal länder från Europa var med och visade upp sina kök...det var jätteroligt..det blev en hel del smakprover coh mycket gott var det...sedan sparade vi ostarna o fudgen till söndag och hade ostbricka och tacos till kvällen...ooo det var mysigt, lugt o avkopplande....

Nu kommer lite bilder på mässan, de är inte så skarpa men det var mycket folk så det var svårt och ta bra bilder.... fler bilder hittar ni till höger