Välkomna till Leylas mathörna

Yemek tariflerimin turkce ile istiyorsaniz yoruma mesaj/e-mail birakin size gönderirim.

Som handlar om mat från det turkiska och svenska köket, deras kulturs inverkan på matkulturen. Ni kommer också finna en del inlägg om barn o föräldrar m m. Hoppas ni hittar något matnyttigt i arkivet till höger. I will be happy if you leave a note in my guestbook!!

Sunday, May 2, 2010

Majbrasan

Merhaba...alla kära läsare, nu har valborg och 1 maj varit förbi för många människor runtom i världen......Just Valborgsmässoafton tycker mjag är extra mysigt när man tänder majbrasan och många familjer o barn står runt elden :)
I vår familj har vi under många år först samlats hemma och fikat sedan promenerat till majbrasan och efter det fikat hos mamma...alla barn o barnbarn :)

Men varför firar man valborg??
 Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år 779.



Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Valborg